Εικόνες

Tuesday, December 2, 2008

Καταγγελία της Αριστερής Ενότητας Πάτρας για τους τραμπουκισμούς της ν.ΠΑΣΟΚ

Το βράδυ της 16/11 στο χώρο του Παραρτήματος γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ προς μέλη του συλλόγου Αρχιτεκτονικής και της Αριστερής Ενότητας. Τα μέλη της ΠΑΣΠ αφού έκαψαν σημαίες, έσκισαν πανώ και κόλλησαν αφίσες στον χώρο που είχε καταλάβει ο σύλλογος Αρχιτεκτονικής δεν δίστασαν να προσγειώσουν καρέκλα στο κεφάλι μέλους της Αριστερής Ενότητας το οποίο και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Αυτές οι πρακτικές δεν ταιριάζουν στο φοιτητικό κίνημα, είναι ξένες με τον αγώνα που τα δύο τελευταία χρόνια δίνει η νεολαία για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η ενέργεια αυτή αμαυρώνει τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Ειδικά φέτος η επέτειος αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ με την αμέριστη συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ εντείνει την επίθεση της στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, χαρίζει 28 δις ευρώ στις τράπεζες την ώρα που η ανεργία, η φτώχεια, και η ακρίβεια αποτελούν το σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα.

Καλούμε το φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους να καταγγείλουν και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές.

Καλούμε την ΠΑΣΠ και την νεολαία ΠΑΣΟΚ να καταγγείλουν το περιστατικό, και να δείξουν αν θα απομονώσουν τον συγκεκριμένο τραμπούκο διαγράφοντάς τον ή τελικά θα τον καλύψουν.

Καταδικάζουμε τις λογικές που θέλουν τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος άμαζο, πεδίο χουλιγκανισμού και όχι χώρο μνήμης και συντονισμού για τους αγώνες του σήμερα.

No comments: