Εικόνες

Monday, January 26, 2009

Επιστροφή στην Ομαλότητα ; ...όχι ευχαριστώ!

Επιστροφή στην ομαλότητα : 6/12/08 -20/01/09 όσα μας εξόργισαν και μας οδήγησαν να βγούμε στους δρόμους να φωνάξουμε να διαδηλώσουμε να απορρίψουμε την πραγματικότητα που μας επιβάλλουν είναι ακόμα εκεί. Θα μαστε εκεί απέναντί τους , σε οποιαδήποτε εργοδοτική επίθεση με βιτριόλι (Κούνεβα) , σε οποιαδήποτε γενοκτονία (ολοκληρωτικός αφανισμός των Παλαιστινίων στη Γάζα),σε κάθε μορφής κρατική καταστολή(Αλέξης Γρηγορόπουλος, Δεκέμβρης 08) γιατί πιστεύουμε , γιατί το είδαμε το Δεκέμβρη πως ένα άλλο μέλλον είναι δυνατό για όλους μας.

Επιστροφή στην ομαλότητα : Με το θέμα του διαλόγου της Παιδείας να ανοίγει για μια ακόμα φορά(όλως τυχαίως)μέσα στην εξεταστική,έναν διάολογο τα αποτελέσματα του οποίου είναι προαποφασισμένα.Έναν διάλογο που δε σέβεται καμία απο τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και που συντονιστής του είναι ο υπουργός Δημόσιας τάξης και εκφραστές του τα ΜΑΤ.

Επιστροφή στην ομαλότητα : Και στην εξεταστική. Μια εξεταστική χωρίς βιβλία , χωρίς καθηγητές, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, με απειλές για χαμένα εξάμηνα και ένα αιωρούμενο κλίμα τρόμου. Καλούμαστε να δώσουμε εξεταστική χωρίς να έχουμε προμηθευτεί όλα τα βιβλία και είναι 20/01!Και είναι μια πρακτική που το «περί συγγραμμάτων το ανάγνωσμα» ορίζει πως θα γίνεται κάθε χρόνο. Δηλαδή αρχές Γενάρη θα παίρνουμε βιβλία τέλη Γενάρη θα είναι η εξεταστική.

Σε όλα αυτά επιλέγουμε να αντιπαρατεθούμε... Η κατάληψη διαχρονικά λειτούργησε ως ο πιο πετυχημένος μοχλός πίεσης των διαφόρων κυβερνήσεων με αποκορύφωμα την περίοδο του Πολυτεχνείου , το 90΄- 91΄ των μαθητικών καταλήψεων που αποσύρθηκε ο τότε νόμος-πλαίσιο και το 2006 που αν και ψηφίστηκε ο νόμος πλαίσιο έμεινε στα χαρτιά και δεν εφαρμόστηκε ποτέ , ενώ δεν αναθεωρήθηκε και το άρθρο 16 . Καλούμε σε κατάληψη για να σώσουμε την εξεταστική.

Κατάληψη στις σχολές και στα οδοστρώματα .Καλούμε σε ανοικτές καταλήψεις με δρώμενα (προβολές, συζητήσεις , αντιμαθήματα ).Θέλουμε ζωντανές, μαζικές καταλήψεις, ζωντανές μαζικές πορείες, με την συμμετοχή μας και όχι δια αντιπροσώπου.Φοβούνται τη μαζικότητα μας,ας μαζικοποιήσουμε τον αγώνα μας,ας μαζικοποιήσουμε τις καταλήψεις μας, ας τους φοβήσουμε!

κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος...

No comments: