Εικόνες

Tuesday, March 3, 2009

Μετακομίσαμε σε νέο χώρο...και σας περιμένουμε!

Πριν μερικές μερές η Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών έφυγε από το χώρο του Ινστιτούτου Πουλαντζά, όπου φιλοξενούνταν όλον αυτό το καιρό, και εγκαταστάθηκε σε δικό της χώρο. Το νέο μας στέκι βρίσκεται στην διεύθυνση Ιωάννου Βλάχου 21, κάτω από τα Ψηλά Αλώνια. Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο που διαμορφώσαμε με πολύ προσωπική δουλειά και μεράκι όλοι μαζί, έλληνες και μετανάστες.

Στόχος μας είναι να γίνει ο χώρος αυτός ένα σημείο αναφοράς μέσα στην πόλη, ένας ζωντανός κοινωνικός χώρος, ένα Στέκι Μεταναστών που θα το διαχειρίζονται οι ιδιοι οι μετανάστες της πόλης μας. Θέλουμε ενα χώρο συνέυρεσης και συνάντησης ανθρώπων από διάφορες χώρες, με διαφορετικές γλώσσες και διαφορετικές κουλτούρες, εναν πολύχρωμο, πολυπολιτισμικό χώρο, ένα χώρο που να χωράει πολλούς κοσμούς.

Στο νέο μας στέκι θα στεγάζονται όλες οι δομές που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα, το Σχολείο Μεταναστών "Εν Κινήσει", το Γραφείο Υπόστηριξης Μεταναστών, η συλλογή ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, θα πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες, δευτεριάτικες, ανοιχτές συνελεύσεις της Κίνησης. Θέλουμε και θα επιδιώξουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα...

Σας περιμένουμε στο στέκι μας, να γνωριστούμε, να συναντηθούμε, να μοιραστούμε σκέψεις, ιδέες, απόψεις και να οργανώσουμε μαζί δράσεις για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.

No comments: